” KALAU DAH 3 KALI GUNA OPK TAPI TEST RESULT MASIH NEGATIVE.. KEMUNGKINAN KORG ADA MASALAH DGN KESUBURAN ! “

” KALAU DAH 3 KALI GUNA OPK TAPI TEST RESULT MASIH NEGATIVE.. KEMUNGKINAN KORG ADA MASALAH DGN KESUBURAN ! “

 

Serius ke kak ?? ??
?Betoll ! Kebanyakkan customer yg ade masalah yg susah nak cari waktu subur dlm 3 cycle berturut.. mesti ada masalah dgn tahap kesuburan.

?Mne taknyer 2 cycle gunakan OPK.. masih tak jumpa OPK double line sama terang.. semua OPK still negative dgn satu line jer..

?Cycle period tiap2 bulan jdi tak teratur.. kadang2 27 hari..41 hari.. 48 hari.. Period yg tak teratur menandakan yg hormon dalam badan korg tak stabil (imbalance hormon).

?So.. korg kne jumpa doktor n check masalah serta tahap kesuburan.. Bila dah tau punca senang nak trace problem dan ikhtiar jadi lancar sebb dah tau nak ikhtiar mcm mana..

?Sebb tu akak selalu suggest kat customer utk..

CEK OPK SELALU
Lakukan pemeriksaan guna OPK utk cek kesuburan korg.. Tak smestinya period normal tak ada masalah.. sebb ada yg cycle ok tpi still negative.. mesti ada something wrong !

 

JAGA BERAT BADAN
Control berat badan. Sbb berat badan yg berlebihan (obesiti), boleh mengganggu hormon dlm badan & buatkan period jadi tak teratur.. So ia juga akn mengganggu tahap kesuburan.. Sbb tu susah jumpa waktu subur

JAGA MAKAN
Kalau boleh amalkan makan makanan yg membantu utk tingkatkan kesuburan.. Kak Eaisyah lebih suggest utk customer amalkan Listra Habbasauda PLUS dgn konsisten utk bantu tingkatkan kesuburan.. matangkan size telur n tingkatkan peluang utk hamil.

 

JANGAN STRESS
Sebb klau stres atau penat boleh menurunkan tahap kesuburan seseorg.. Bila seseorg tu stress or terlalu penat, memg sgt susah utk trace waktu subur.

?Bila cycle period ok tiptop.. boleh trace waktu subur.. Insya-Allah.. ikhtiar korg jadi mudah n mne tau tau2 gne UPT dpt 2line… Alhamdulillah..

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

× Chat With Sheila
Scroll to Top
Selamat Datang ke Listra Penang . Trusted Seller . Pembelian Secara Automatik Online.
Hello. Add your message here.
Hello. Add your message here.